Nieuwsbrief december 2020

Klik hier om onze nieuwsbrief van december te lezen.

Helpende Handen kaart

Beste buur /dorpsgenoot , Deze kaart is van ……………………………………………………… Iets over mij: (leeftijd, adres, persoonlijke hulp vraag of persoonlijke motivatie om u te helpen) o Ik heb hulp nodig bij: o Ik wil en kan u helpen met: o Boodschappen o Hond uitlaten o Sociale controle o Anders: ……………………………………………………………………………………………………………………… Ik kom graag met u in… Lees meer »

Wijziging spreekuren in verband met coronavirus

Volgens nieuwe instructies in verband met het coronavirus is er de beslissing genomen om de spreekuren van het Sociaal Team te laten vervallen tot nader bericht. Wij zullen wel telefonisch bereikbaar zijn.

Programma Autismeweek 2020

In de Autismeweek 2020 hebben we weer een aantal interessante activiteiten georganiseerd vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin, Autisme Spiegel Ermelo, MEE Veluwe en het Sociaal Team Ermelo De autismeweek is dit jaar van 28 Maart t/m 3 April. Fabian Francisus (bekend van o.a. zijn eerdere theatervoorstelling ‘Vlafeest’ en DWDD) zal zijn nieuwe cabaret… Lees meer »

Sociaal Team gaat verhuizen

Per 1 oktober zijn wij te vinden op ons nieuwe adres: Dr van Dalelaan 12 ingang Schoolpad (momenteel zijn hier ook Icare en het CJG gevestigd) Onze spreekuren blijven ongewijzigd Maandag 9:00-11:00 uur Woensdag 18:00-20:00 uur Vrijdag 9:00-11:00 uur

Wet Verplichte GGZ (Wvggz)

De Wet Verplichte geestelijke gezondheidszorg gaat in op 1 januari 2020. Deze wet regelt de rechten van mensen die te maken hebben met verplichte zorg in de GGZ. Een belangrijke verandering is dat verplichte zorg straks ook buiten een GGZ-instelling opgelegd kan worden. Wat houdt dit nu precies in? GGZ Centraal maakte hierover het volgende… Lees meer »

Nieuwe collega’s

Het Sociaal Team heeft in de afgelopen periode twee nieuwe collega’s gekregen. Wij zijn erg blij met deze versterking! Hans Somhorst; psychiatrisch verpleegkundige en werkzaam bij het Factteam Ermelo werkt nu ook 16 uur per week voor het Sociaal Team. Daarnaast is  sinds kort ook Shanna de Freitas; ervaringsdeskundige GGZ (ook werkzaam bij het Factteam) … Lees meer »

Programma AutismeWeek 31 maart t/m 6 april 2019

Ook in Ermelo wordt er weer aandacht besteedt aan de Autisme Week. Van 31 maart tot en met 6 april zijn er diverse workshops, activiteiten en lezingen waar u gratis aan kunt deelnemen. Er wordt wel gevraagd u hiervoor aan te melden, dat kan nog tot 29 maart  door een mail te sturen naar info@cjgermelo.nl… Lees meer »

Bijeenkomst “Terug naar de bedoeling”

Puzzelen in de samenwerking tussen zorg, informele zorg en welzijn in Ermelo – vanuit inwonersperspectief.   Hierbij nodigen gemeente Ermelo, Welzijn Ermelo, Zorgbelang Inclusief en Sociaal Team Ermelo u uit voor een bijeenkomst over het thema Hoe leggen we de juiste verbindingen tussen zorg, informele zorg en welzijn voor (kwetsbare) ouderen in Ermelo Wanneer? 11… Lees meer »

Sinterklaas heeft cadeaus voor ieder kind

  Ermeloërs starten weggeefwinkel met speelgoed ERMELO – Eind november openen Tamara Hamstra en Annemarie Keuper een weggeefwinkel vol speelgoed. Op 28 november hopen ze deze ‘speelgoedwinkel’ te openen. Deze datum hebben de twee moeders niet voor niets gekozen. De initiatiefnemers weten dat de Sinterklaasperiode niet voor ieder kind even leuk is. Niet ieder gezin… Lees meer »