Programma AutismeWeek 31 maart t/m 6 april 2019

Ook in Ermelo wordt er weer aandacht besteedt aan de Autisme Week. Van 31 maart tot en met 6 april zijn er diverse workshops, activiteiten en lezingen waar u gratis aan kunt deelnemen. Er wordt wel gevraagd u hiervoor aan te melden, dat kan nog tot 29 maart  door een mail te sturen naar info@cjgermelo.nl… Lees meer »

Bijeenkomst “Terug naar de bedoeling”

Puzzelen in de samenwerking tussen zorg, informele zorg en welzijn in Ermelo – vanuit inwonersperspectief.   Hierbij nodigen gemeente Ermelo, Welzijn Ermelo, Zorgbelang Inclusief en Sociaal Team Ermelo u uit voor een bijeenkomst over het thema Hoe leggen we de juiste verbindingen tussen zorg, informele zorg en welzijn voor (kwetsbare) ouderen in Ermelo Wanneer? 11… Lees meer »

Sinterklaas heeft cadeaus voor ieder kind

  Ermeloërs starten weggeefwinkel met speelgoed ERMELO – Eind november openen Tamara Hamstra en Annemarie Keuper een weggeefwinkel vol speelgoed. Op 28 november hopen ze deze ‘speelgoedwinkel’ te openen. Deze datum hebben de twee moeders niet voor niets gekozen. De initiatiefnemers weten dat de Sinterklaasperiode niet voor ieder kind even leuk is. Niet ieder gezin… Lees meer »

Succesvolle netwerkbijeenkomst

Het Sociaal Team kijkt terug op een succesvolle netwerkbijeenkomst. Met elkaar hebben we dilemma’s en eyeopeners besproken rondom het thema Over Lastig Gesproken. Hieruit kwam naar voren dat we wat betreft dit thema vooral samen moeten werken, lef moeten tonen en verantwoordelijkheid niet af moeten schuiven. Daarnaast kon iedereen via de mentimeter actief deelnemen aan… Lees meer »

Binnen zonder kloppen!

Elke woensdagochtend van 9.30 – 11.30 uur bent u van harte welkom in de Orangerie,  Dennenlaan 2, waar het ouder worden centraal staat. Ons motto is : elkaar in ongedwongen sfeer ontmoeten en het uitwisselen van ervaringen. Herkenning, erkenning en gezelligheid zijn de belangrijkste ingrediënten en natuurlijk staat de koffie klaar. Samen met de deelnemers… Lees meer »

Wisseling van de wacht!

Per 1 juli heeft Corrie van den Berg; wijkverpleegkundige, ons team verlaten!  Vanaf de start van het Sociaal Team Ermelo is zij betrokken geweest. Haar kennis en kunde is van grote toegevoegde waarde geweest. Wij wensen haar erg veel succes met haar nieuwe baan! We verwelkomen haar opvolger; Lourens de Wolf. Hij is verpleegkundige in… Lees meer »

Beweegloket

Vanaf juni 2018 kunnen inwoners van Ermelo een gratis beweegadvies op maat krijgen bij het beweegloket. Wat is het beweegloket? Het beweegloket is nieuw in Ermelo en geeft antwoord op vragen over gezondheid en bewegen en helpt bij het kiezen van de juiste vorm van bewegen. Je kunt er terecht met een beweegrecept van de… Lees meer »