Sinterklaas heeft cadeaus voor ieder kind

 

Ermeloërs starten weggeefwinkel met speelgoed

ERMELO – Eind november openen Tamara Hamstra en Annemarie Keuper een weggeefwinkel vol speelgoed. Op 28 november hopen ze deze ‘speelgoedwinkel’ te openen. Deze datum hebben de twee moeders niet voor niets gekozen. De initiatiefnemers weten dat de Sinterklaasperiode niet voor ieder kind even leuk is. Niet ieder gezin kan zich cadeaus veroorloven.

Tamara Hamstra: ,,We weten dat niet iedereen het thuis even breed heeft. Vooral tijdens de feestdagen is dit extra voelbaar omdat er vaak geen geld is voor extra’s.” De dames bedachten dit plan wandelend in het bos. Los van elkaar hadden ze namelijk bedacht dat ze zoveel mogelijk kinderen een leuke Sinterklaas willen bezorgen. Annemarie Keuper: ,,Zelf hebben we ook jonge kinderen en we vinden het Sinterklaasfeest een ontzettend leuk feest. Maar we weten dat niet iedereen het thuis even breed heeft en dat niet iedereen in de gelegenheid is om de kinderen een cadeautje te geven. Daar willen wij graag bij helpen.”

Toetsing

De winkel is bedoeld voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Maar hoe toets je dat? ,,Niet,” zegt Hamstra resoluut. ,,We gaan er vanuit dat mensen die het nodig hebben bij ons speelgoed komen ophalen. Iedereen is meer dan welkom.” Ook een buurvrouw die weet dat kinderen geen cadeau krijgt op 5 december mag zich melden. ,,Ja, we kunnen ons voorstellen dat het voor mensen ook een drempel is. En we willen graag alle kinderen laten genieten. Dus vragen we organisaties die mensen kennen zich te melden. Wij hoeven daar ook niet tussen te zitten.”

Koperen Koffiepot

Momenteel zijn de dames druk met de inrichting van de winkel. Ze kunnen ook nog tweedehands speelgoed gebruiken. Dit moet natuurlijk wel heel zijn. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de winkeliers van de Enk in Ermelo en de eigenaar van het vastgoed. De pop-up store komt namelijk in het pand naast de HEMA (Voorheen de Koperen koffiepot). De maand november zal het speelgoed worden ingezameld. ,,Dit kan op maandag, woensdag of vrijdag van 09:00-11:00 in de winkel. De dames zullen dit dan schoonmaken en gaan nummeren. Op 30 november en 1, 3 en 4 december gaat de winkel van 09:00-17:00 open en kan een iedereen die zich daartoe geroepen voelt gratis speelgoed komen ophalen. ,,En iedereen die de doelgroep kent kan zich ook per mail melden. Dan zorgen we dat de cadeaus op de juiste plek komen,” aldus Hamstra. ,,We weten dat ook in Ermelo dit soort initiatieven echt nodig zijn. Het is schrijnend. Als we hiermee een aantal gezinnen kunnen helpen dan is onze missie al geslaagd.”  5decspeelgoedbankermelo@gmail.com

bron: www.ermelovannu.nl