Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Sociaal Team heeft onlangs een mooi succes geboekt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp. Omdat deze samenwerking zo soepel verliep, vinden we het de moeite waard om extra aandacht te besteden aan dit fonds. Het heeft nog weinig bekendheid, wat jammer is, want veel kinderen kunnen hier baat bij hebben!

Lees hier meer over het Nationaal Fonds Kinderhulp.

“Ieder kind moet erbij kunnen horen vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. Voor 1 op de 8 kinderen in ons land is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. Zij groeien op in armoede en voelen zich buitengesloten. Wij helpen hen met onder meer met contributie voor de sportclub, opleiding, een dagje uit en zwemles. Kinderhulp is er voor ze, ook als ze nergens anders terecht kunnen.

Het kabinet trekt per 2017 structureel 100 miljoen extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Hiervan gaat 85 miljoen naar de gemeenten en 10 miljoen naar de vier organisaties. De vier organisaties willen er via een intensieve samenwerking met elkaar en met gemeenten voor zorgen dat ook deze kinderen mee kunnen doen!

We bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Door het combineren van ons voorzieningenaanbod en onze verschillende methodieken om kinderen te bereiken én de inzet van private middelen kunnen we nóg meer kinderen nóg beter ondersteunen. We werken laagdrempelig en snel en kunnen maatwerk bieden om te zorgen dat ieder kind er bij kan horen!

Kinderhulp heeft in principe landelijke dekking. Via maatschappelijke organisaties en gemeenten kunnen aanvragen ingediend worden voor hulp, zo weten we zeker dat onze hulp daar terechtkomt waar het écht nodig is.” Bron: https://kinderhulp.nl