Ervaar wat geweld doet met een kind!

Week tegen Kindermishandeling: ‘Verbind voor een kind’

In de week tegen geweld en kindermishandeling wordt er stil gestaan bij huiselijk geweld in Nederland. In de week tegen kindermishandeling worden lokaal en regionaal activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten worden georganiseerd door instanties die te maken hebben met kinderen die mogelijk mishandeld of misbruikt worden. Denk aan bijeenkomsten op scholen over de (mogelijke) gevolgen van een vechtscheiding voor kinderen, theatervoorstellingen over hoe je kindermishandeling en huiselijk geweld kunt herkennen, bijeenkomsten voor professionals over geweld in gezinnen, met aandacht voor: preventief handelen, gezinnen beter in beter beeld krijgen én samenwerken voor een duurzame oplossing. Het thema is samenwerken en verbinden.

Ervaar zelf wat geweld doet met een kind door middel van Virtual Reality

In de foyer van het gemeentehuis in Ermelo wordt op donderdagochtend 16 november van 09.00 tot 12.00 uur een Virtual Reality beleving georganiseerd. Door een VR-bril op te zetten komt de kijker terecht in een kinderkamer van een 7-jarig kind. De ouders zijn op de gang te horen. Zij voeren een discussie die al snel escaleert in een ruzie. U kunt in alle richtingen kijken en u ook verplaatsen in de kamer. De deur naar de gang staat half open. U ziet de ouders langslopen en ruzie maken. U ervaart dit vanuit de positie van het kind.

Dit programma is ontwikkeld door Enlivenmedia en is gebaseerd op ervaringen van kinderen die getuige zijn geweest van het geweld tussen hun ouders. Volwassenen krijgen hierdoor de gelegenheid om te ervaren wat kinderen meemaken.

Laat u raken en kom ook!

Bent u professional, vrijwilliger of op een andere manier betrokken bij kindermishandeling en wilt u zelf een keer ervaren hoe een kind dit beleeft? U bent van harte welkom op donderdag 16 november van 09.00 – 12.00 uur in de foyer van het gemeentehuis in Ermelo. Bent u verhinderd? U kunt ’s middags van 13.00 – 15.00 uur ook terecht in de hal van Huis van de Stad in Harderwijk.

Waar kunt u terecht met zorgen of vermoedens van mishandeling?

Maakt u zich zorgen over een kind of een oudere boven de 65 jaar? Of kent u een gezin waar huiselijk geweld plaatsvindt? U kunt 24 uur per dag (anoniem) contact opnemen met Veilig Thuis, via het landelijke nummer (0800) 2000. Voor meer informatie kunt u terecht bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland .